Benvinguts al meu petit blog-album de fotografia

Aquest petit Blog-album de fotografia nomes aspira a compartir les meves experiències en el mon de la fotografia. Soc un aficionat a la fotografia desde molt jove i aqui només vull plasmar les meves vivències, que de la mateixa manera que m'agrada veure les obres d'altres aficionats espero també us agradin les meves.



dissabte, 3 d’agost del 2013

Pont del petroli.


El Pont del Petroli és un pantalà de Badalona construït per a la descàrrega de productes petrolífers des dels vaixells cisterna i, des del 2009, remodelat com espai d'ús ciutadà i científic. Està situat en la platja del Pont del Petroli, davant el passeig Marítim del barri del Progrés, endinsant-se en el mar uns 250 m amb una alçada de 6 m.

El Pont del Petroli va ser construït el 1965 per l'empresa CAMPSA i va ser utilitzat com a pantalà de descàrrega fins al 1990.

En ser abandonada la seva funció industrial, es va convertir en la principal zona de submarinisme de Badalona, sense necessitat d'embarcacions ni instal·lacions. En els pilons s'havia format un ecosistema submarí amb organismes del fons marí, altres adherits a l'estructura dels pilons i peixos nedadors cercant refugi.

L'any 2001 es va anunciar la intenció de desmuntar el pantalà. Un col·lectiu de submarinistes, fotògrafs i altres amics del Pont del Petroli es van mobilitzar per defensar la conservació d'aquesta estructura representativa de la zona. L'any 2003 va passar a ser de propietat de l'Ajuntament de Badalona i, després de diferents etapes de restauració, es va obrir al públic el 13 de junt de 2009 habilitat com a passeig que duu mar endins com a mirador inèdit de la ciutat. Tres anys més tard es va integrar amb la resta del passeig marítim.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada