Benvinguts al meu petit blog-album de fotografia

Aquest petit Blog-album de fotografia nomes aspira a compartir les meves experiències en el mon de la fotografia. Soc un aficionat a la fotografia desde molt jove i aqui només vull plasmar les meves vivències, que de la mateixa manera que m'agrada veure les obres d'altres aficionats espero també us agradin les meves.



dilluns, 18 de novembre del 2013

Llocs abandonats

The House of the Governor 2ª Part :

Segona part d'aquest extens reportatge. La situació actual del lloc és incerta i plena de bones esperances. Uns dies desprès de penjar aquestes fotos vaig tornar a passar per aquest meravellós lloc per veure l'estat en què estaba, ja que l'ultima vegada que vàrem accedir a ell tot i les alarmes és podia mig accedir al recinte. No vaig poder entrar, em va recórrer una sensació de frustració però tot seguit un altra sensació millor, ja que vaig veure que aquest lloc almenys momentàniament deixava de ser espoliat, destruït, grafit eixat i tot el pitjor que li pugui passar a un lloc abandonat. Portes tancades, finestres que ja no deixen passar la llum, passadissos tapiats, alarmes, càmeres etc., tot per vetllar la seva no destrucció. Per una vegada m'alegro que en principi ningú pugui accedir a un abandonament, només falta que algú ara es decideixi a recuperar aquest com he dit ja moltes vegades "meravellós" lloc que mai es tenia que haber deixat arribar a aquest estat i no caigui en l'abandó.

Un dels passadissos més macos que antigament tenia unes finestres de colors fantàstics, ara només els colors dels graffitis que no tenen res de fantàstics apaguen els seus colors llampants.




 Aquesta es un altre de les capelles que tenia amb una decoració totalment diferent, aquí el expoli de figures i ornaments ja va ser desde el primer dia de l'abandó per les fotos que he pogut veure d'arxius anteriors. El bandalisme també es evident.
 

Els vitralls que en el seu dia deurien donar a aquesta gran sala una lluminositat molt especial, ara  sense cap tipus de colors la llum directe del sol ja li dona una caracterització molt maca.


 Aquesta sala era l'encarregada "natural" de donar llum a la sala de la xemeneia.
 



 
Un d'els pocs dormitoris que encara conserva les lliteras. 
 
Un passadís que dona a uns serveis que estan totalment calcinats fruits d'alguna gamberrada, la senyal del fum va quedar perfectament marcada a les parets i sostre.

 

Aquest va ser suposem el focus principal del foc que provablement també es deuria extingí per si sol en veure com va quedar el sostre, a estància a aquesta sala va ser molt curta pel seu perill evident.

 



 Unes escales que donen accés a un altra ala del lloc, res a veure amb el que havia sigut, els "chatarreros", i "graffiteros" ja s'han encarregat d'esborrar tot signe de què era.
 





 La particular i lluminosa escala que puja a la torre més alta, rarament quasi está intacte.
 

Els guardians dels jardins, vells, demacrats i mutilats, no han fet bé la seva feina.
 
Una gran gàbia d'ocells, ara sembla un terrari.

 Una de les pocas per no dir l'única de les habitacions que encara conserven els mobles suposem que en ser una zona que està molt allunyada de l'entrada no ha rebut masses visites.


 


La majestuosa torre més alta de tota l'edificació resisteix el pas del temps.


La torre més alta resisteix a les inclemències del temps però no s'escapa de la mà dels maleits pintors.

A l'interior de la torre tenim una molt bona visió de tota l'escola i de bona part del poble.
 

Una figura que per sort encara quasi está intacte.



Toquem ja "retirada" amb una de las ultimes imatges de la majestuosa façana.
 
 De tornada ens vàrem trobar amb un dels símbols d'aquesta escola, aquí podem veure un altre fet de "destrossar" per què si, una escala centenària en un parell de mesos va passar de ser una icona a ser "runes".
 

Aquest és el lloc on es va produir el fatal accident amb una noia ferida molt greu al cedir el terra del primer pis, a aquest lloc li diuen "el palomar". Aquest fet va fer que canvies tota la trajectòria d'aquest abandonament.
 

La situació actual per sort és de total seguretat amb totes les finestres "tapiades", amb càmeres de videovigilancia, alarmes i totes les portes tancades.
 

 


 

divendres, 15 de novembre del 2013

Llocs abandonats

The House of the Governor 1ª Part:

Aquesta es la meva primera incursió al mon de la fotografia d'abandonaments. El lloc escollit es un d'aquells que no pots oblidar mai mes ja que et dones comte que la ma del home pot construir coses meravelloses i com també la ma del home pot arribar a destruir tot el que toca pel sol fet de destruir. Aquest lloc a passat per varies etapes desde el seu origen cap allà l'any 1663.

L'Enorme finca coneguda de com “La Torre del Governador” està constituïda per un conjunt d'edificis d'estils molt diferents. Va ser propietat d'Enric de Cardona i d’Enrill, governador general de Catalunya a la fi del segle XVI. Després va pertànyer a un dels comtes de Santa Coloma (segles XVIII i XIX) i en 1890 va passar a les mans d'Antoni Borrell Folch, polític i Financer. Va ser Borrell qui encarregà a l'arquitecte modernista General Guitart i Lostaló la construcció dels elements més emblemàtics del conjunt: El pont ogival flanquejat per dues torres quadrades, el cos cilíndric que està en una de las seves entrades o el castell fantasiós que aquesta al Nord. Tot això inspirat pel vessant medievalista d'inspiració nòrdica del modernisme.

A la mort de Borrell en 1910, per voluntat testamentaria, la finca va ser destinada a centre d'ensenyament i va ser dirigida per les Escoles Pies fins a l'any 2001, posteriorment va ser venuda a una immobiliària per ser convertida en hotel de luxe però la crisi va canviar tots els plans sobre l'edifici, ara es propietat dels bancs. L'edifici escolar és d'estil Neoclàssic

Aquest és un reportatge fet a el llarg de quatre visites amb molt poc temps entre elles, ja que es preveia el tancament del lloc per la falta de seguretat i les destrosses produïts per la mala mà de l'home. Consta de dos parts perquè es un lloc enorme, moltes fotos es quedaran fora, es podria fer dos reportatges més amb les fotos sobrants.

Actualment el lloc está tantat i barrat i amb molta seguretat per un greu accident. Potser aquest sigui un dels últims reportatges avanç del tancament definitiu.







 Una de les moltes entrades que té aquest lloc, aquesta és l'entrada principal.

 


 Un altre accés al lloc
 
 El pati de l'escola.
 


 La vegetació està literalment tapant els edificis.
 








 Entrada general a les aules
 


 Restes de les classes on els graffiteros han deixat la seva empremta característica.
 




 El fet de destrossar per destrossar és evident.
 
 Per unes escales del jardíns on es  pot accedir als altres edificis.
 
Una de les primeres sorpreses d'aquest lloc és una de les dos capelles.
 
 
 


Els síntomes de vandalisme i expoli per part d'uns i altres és molt evident.
 


 Algunes fotos d'aquest reportatge entre elles tenen una setmana de diferència i els efectes de la ma del home era evident amb tants sols el pas d'una setmana .
 


 


Sortint de la capella per una petita escala recargolada podem accedir a una immensa sala.






La sala immensa on diuen antics usuaris que tenia cabuda per a 500 persones.

Els graffiteros com sempre deixant els seus simbols de bona educació.

Un altre de les sorpreses d'aquest lloc és la gran quantitat de capitells i ornaments en bon estat. L'estat tan bo es deu a què aquest lloc s'ha fet servir en varies ocasions com a escenari de pel·lícules i sèries de TV.





Un dels accessos a la planta baixa que mes bandalitzat i espoliat ha sigut de tot el recinte.





La primera paraula que vaig dir quan vaig entrar a aquesta sala va ser Wow!!! com es pot deixar perdre un lloc tan maco com aquest.



No més resta un quadro a la sala aquesta però un pot arribar a imaginar se aquest lloc amb tot el seu esplendor, IMPRESIONANT!!!





La sala contigua a la de la xemeneia un altra sala igual o mes impressionant que l'anterior, la llum que entra pels pocs vidres que queden donen una petita imatge de el bonic que era això.




La cuina industrial que tenia aquest lloc,.. Ara res a veure.

El menjador just al costat de la cuina.

La sala de la premsa del vi.

Aquestes escales porten a un altra sala de les mes maques, crec que antigament havia un piano i es feia servir com a biblioteca.

Un altra demostració de "l'art" graffitero.



Els colors llampants i el sostre també són impressionants.







Un altre exemple de destrossar per destrossar.

Fi de la primera part.


.